Hei varo vähän – sun tekoäly näkyy!

Suomalaiset markkinoinnin tekijät ovat turhan usein todella jäykkiä ja virallisia kirjoittaessaan.

Ja ihan turhaan.

Vakuuttavuutta kun ei synny pelkistä varmoista muka-arvokkaista valtavirran peesaamisista vaan aidosta asiantuntemuksesta ja taidosta saada yhteys asiakkaaseen, tarjoamalla dialogia jne.

Toisilla taas on ylirento tyyli mutta ilman mitään oikeaa syytä tai ideaa siihen. Yritetään olla moderneja – ja se usein kuulostaa aika typerältä tai teennäiseltä.

Todellinen autenttisuus syntyy pitkälti rehellisyydestä siitä mistä itse tulee, mitä on annettavaa ja halusta myös jakaa sitä omaa tietoa ja taitoa.

Autenttisuudessa on kyse myös avoimuudesta, haavoittuvuudesta ja läpinäkyvyydestä.

Siksi ei ole tarpeen jakaa pelkkiä menestystarinoita — muista kertoa yhtä lailla myös heikkouksistasi ja epäonnistumisistasi.

Äläkä ainakaan anna ymmärtää, ettet opiskelisi enää alaasi tai että olisit jo täysin valmis henkilö. Kukaan ei ole, se saa lukijalla vastustuksen esiin.

Vaan puhu edelleen väsymättä omasta oppimisestasi ja kehittymisestäsi, ja kerro minkä parissa haet kehitystä paraikaa ja anna vaikka pari valaisevaa esimerkkiä siitä missä menet.

Älä mainitse pelkkiä tutkintojasi ja läpikäymiäsi koulutuksia – kerro myös mitä aiot edelleen opiskella. Siinä jokunen peruspilari autenttisen markkinointi-äänensävysi syntymiselle.

Älä vaihda omaa arvokasta äänensävyäsi tekoälyyn
(anna sen toki auttaa sen levittämisessä)!

Ja nyt kun tekoälyä tuodaan kovaa vauhtia markkinoinnin tueksi – siinä on sekä loistavat että myös riskaabelit puolensa – nimittäin saa olla tarkkana ettei se oma – asiakkaasi tunnistama – äänensävy katoa.

Nimittäin juuri tällä hetkellä en voi kuin pyöritellä päätä kun näen tekoälystä innostuneen markkinointivastaavan sieluttomat päivitykset 5x päivässä eri somealustoilla…

Koska kyllä sen jokainen huomaa ettei niissä massageneroiduissa päivityksissä ole nimeksikään syvyyttä, tarkoitusta eikä merkityksen hakua… kaikkea sitä mitä juuri oma yleisösi sinulta kaipaa!

Ja jos jatkat hajutonta ja mautonta tyyliä – vaikkakin tehokkaasi –  ennen pitkää lukijat kaikkoavat ja hakukoneetkin alkavat tulkita että eipä näitä paljon ihmisetkään lue niin miksi koneetkaan (yksinkertaistettua mutta totta).

Ja jos mietit markkinoinnin legendoja – heillä on kaikilla hyvin tunnistettava äänensävy sekä omassa viestinnässään että myös projekteissaan. Siihen kannattaa pyrkiä…

Onko peli siis menetetty tekoälyn myötä?
(vai onko jokin uusi tapa tuottaa markkinointia…)

 

Näyttää vaikealta asetelmalta, eikö:

Joko massatuotat markkinointia tekoälyllä…

   TAI

Hikoilet personoidumpaa sisältöä verkkaisemmin?

Ymmärrän jos ei kumpikaan erityisesti sinua houkuta.

Onneksi tähän on olemassa ratkaisu, ja olen työstänyt sitä jo kuukausia… oikeastaan jo vuosia… ja PIAN, hyvin pian se tulee myös sinun ulottuvillesi!

Pidähän silmiä auki niin näet miten murretaan yhdessä tämä kuuluisa HYVÄ/NOPEA/HUOKEA -asetelma ja löydetään tapa tehdä markkinointia SEKÄ nopeasti ETTÄ persoonallisella, inhimillisellä tyylillä.

Usko tai älä, se ON mahdollista.

Käytin sitä tähänkin kirjoitukseen… 😉

Pysy kuulolla – nyt ollaan pitkästä aikaa todella uuden äärellä! 

Jaa tämä kirjoitus

LIITY UUTISKIRJEENMME TILAAJAKSI

* emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille

Powered by WishList Member - Membership Software

Scroll to Top