Milloin sähköposti oikeasti toimii markkinoinnissa nykyään?

Milloin sähköposti oikeasti toimii markkinointikeinona näillä vuosilukemilla?

Olet ehkä pannut merkille, että enää ei ihan samat lainalaisuudet toimi kuin Amazonin alkumetreillä, kun tarvitsi vain painaa Send-nappia ja tarjota jotain ehkä suunnilleen kiinnostavaa.

No, hieman karrikoiden tietysti… piti silloin 2000-luvullakin osata myydä, ja tuotteen olla oikeasti hyvä.

Nykyään on yhä vain vaikeampaa saada vastetta aikaan listoilta.

Tai tämä on ainakin monien kokemus – ei kaikkien! Minulla on esimerkiksi asiakkaita, jotka edelleen tekevät jokaisella ulos lähtevällä sähköpostilla selvää kauppaa.

Ja listat silti kasvavat, sen paljon puhutun jatkuvan kutistumisen sijaan. Onko se edes mahdollista?

No on, mutta siinä on muutama juju, joita on turha valtavirran kirjoista tai jostain blogiartikkeleista hakea.

Minkälaiset liidit ovat normaalia 400% arvokkaampia? (ks. artikkelin loppu…)

 

Milloin siis sähköposti toimii nykyään myynnin välineenä?

Tässä yksi aika pätevä vastaus, vaikka ei tietenkään läheskään tyhjentävä.

Sähköposti toimii silloin kun mukana on intensiteettiä!

Tässä muutama esimerkki korkean intensiteetin tilanteista:

  • Tuotelanseeraus – vanha kunnon lanseeraussekvenssi ei petä, kunhan sen tekee kunnolla eikä yritä oikaista tai lämmitellä jo aiemmin liian kuiviin pumpattua tuotetta uudistamatta sen positiointia ensin
  • Päiväkampanja – Kun Black Friday, joulumyynti, tammimyynti, juhannuksenalus ja muut vastaavat todelliset myyntipäivät osuvat kohdalle, niin rohkea sähköpostimarkkinointi toimii erinomaisesti, ja sillä voi jopa erottua siitä paljon luukuttavasta massasta edukseen
  • Triggeriviestit – ja tällä en sitten tarkoita mitään tylsiä ”liityit listalle, kiitti siitä” -viestejä 🙂 vaan esim. sitä että joku listalla oleva osoittaa teoillaan kiinnostusta tiettyyn asiaan (webinaari, käynti tuotesivulla, vastaus broadcast-viestiin) ja sen perusteella käynnistetään automaatio, joka vastaa juuri siihen tarpeeseen!
  • Näkyvyyden hyödyntäminen – kun olet vetänyt suositun webinaarin, ison mainoskampanjan, näkyvän tuotelanseerauksen tai muun vastaavan huomioarvoa nostavan tapahtuman, sen päälle kannattaa rakentaa erikseen huomion täysimääräisesti hyödyksi käyttävä moniviestikampanja

…ja paljon, PALJON muuta.

Kuten copywritereilla on tapana sanoa silloin kun ne pääasiat olivat siinä. 😉 

Mutta tämä todellakin oli vain alkua, pieni näyte siitä miten tänäkin päivänä fiksuimmat yritykset verkossa käyttävät sähköpostia ei vain löysiin ”uutiskirjeisiin” vaan ihan myynnin generointiin, kuukausi toisensa jälkeen.

Yksi kollegani juuri kertoi tapauksesta, jossa asiakkaansa teki lähes puolet uudesta liikevaihdostaan sähköpostilla… kun se oli tähän asti ollut luokkaa 2%.

Vastaavia tapauksia näen itse asiakkaissani, jotka sitoutuvat todella tekemään myyntiä sähköpostilla, muiden kopioimisen ja arkana kerran kuussa viestimisen sijaan.

Jatketaan tästä juttua. Jos haluat keskustella privaatimmin, varaa vaikka puheluaika.

Terveisin,

 

 

 

 

Juho Tunkelo
Direct Responser Copywriter, kouluttaja ja valmentaja

PS. Tiedätkö muuten mikä tekijä tekee liidistäsi 400% todennäköisemmän ostamaan jotain sinulta, tai ylipäätään toimimaan, ottamaan yhteyttä tms? No paljastetaan: jos sähköpostilistallasi oleva henkilö seuraa sinua myös some-kanavissa, tilanne muuttuu radikaalisti. Silloin hän pysyy luomassasi maailmassa paljon pidempään ja intensiivisemmin… ja tietenkin voit markkinoida ja jopa rahalla kohdentaa hänen eteensä mainontaa (jolloin mennään jo reippaasti jopa sen 400% yli). Joten kannattaa panostaa siihen, että liidisi päätyvät sekä listalle että someen!

Jaa tämä kirjoitus

LIITY UUTISKIRJEENMME TILAAJAKSI

* emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille

Powered by WishList Member - Membership Software

Scroll to Top