Haluatko näyttää hyvältä… vai oikeasti myydä jotain?

Tämä on aihe, johon välillä toivon jo ettei Suomessa tarvitsisi enää palata.

Mutta kyllä vaan tarvitsee 🙂 joten tästä lähtee.

Edelleen tuntuu olevan vallalla käsitys, että markkinoinnissa ns. vakuuttavuuden vaikutelma voittaisi varsinaisen vaikuttavuuden. Ei muuten voita!

Edelleen erinäisissä kuppikunnissa luullaan, että kun näyttää hyvältä ei tarvitse enää oikeasti näyttää osaamistaan. Kyllä muuten tarvitsee!

Edelleen silloin tällöin jopa näkee firmojen haluavan ns. ”sivustouudistuksen” (ai miten rakastan tätä termiä 😀 ) johon kuuluu myös viestinnän muutoksia… jotta näyttäisi yhä paremmalta.

Ei muuten riitä!

Ja jos oikeasti yrityksen hallitukselta joskus kysyttäisiin:

”Hei, laitettaisiinko muutama kymppikilo euroja hyvältä ja kiiltävältä näyttävään sivustouudistukseen, joka todennäköisesti vain heikentää liiketoimintatuloksia verkosta…

VAI laitettaisiinko sama raha (tai alle) oikeaan viestintään, joka tuo meille oikeasti lisää asiakkaita, lisää myyntiä ja paksumman tuloksen, jolla maksetaan meille paksumpia bonuksia?”

Saattaisi muutama käsi nousta jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta kun euroilla äänestetään. 🙂

Mutta turhan usein vielä unissakävellään ns. sivustouudistusten kanssa ja liiketoiminnan hyödyt jää kokonaan unholaan. Kai siellä internetissäkin lähinnä ihmisiä kulkee – juuri niitä maksavia asiakkaita? 🙂

Niin… kumpaa OIKEASTI haluat?

Mutta mutta. On kuitenkin lupaavia merkkejä siitä, että tilanne on kuin onkin muuttumassa.

Tulee nuorempien kaverien vetämiä putiikkeja, jotka haluavat kiiltävän brändin lisäksi myös tehdä tulosta, parantaa maailmaa ja myös viestiä omalla äänellään eikä jollain ”fiksulta” kuulostavalla muilta kopioidulla tavalla.

  • Kyteekö sinussakin oikeasti vaikuttavan markkinoinnin renessanssi?
  • Toivotko salaa (tai ääneen), että voisit ravistaa ”firmaspiikin” ja puhua asiakkaillesi vapaasti?
  • Näetkö päiväunia siitä, että sivustonne tuottaisi vähintään puolivalmiita yhteydenottoja, joista on helppo jatkaa tekemään kauppaa?
  • Tai katsotko lievällä kadesilmällä amerikkalaisia kollegoja, joilla käy kauppa verkossa kuin itsestään (ei muuten käy, heidänkin täytyy vaivansa nähdä…)

Jos vastasit yhteen tai useampaan KYLLÄ, meidän todennäköisesti kannattaisi istua alas ja ”chew the fat” tai ”break bread” ja mitä näitä käteviä amerikanilmaisuja onkaan.

Eli otetaan vaikka puolituntinen lounaan merkeissä ja jutellaan mistä teillä tuottavuuden mustat aukot löytyvät… ja miten niitä lähdetään paikkaamaan. Ilman mitään sitoumuksia tietenkään, vain

Buukkaa itsellesi inspiroiva bisneslounas (minä tarjoan) täältä

Jaa tämä kirjoitus

LIITY UUTISKIRJEENMME TILAAJAKSI

* emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille

Powered by WishList Member - Membership Software

Scroll to Top