Miltä näyttää 75 miljoonan arvoinen sähköpostilista?

Aina silloin tällöin kuulee sitä jo aika vanhahtavaa narinaa, että sähköposti on vanha juttu, kukaan ei lue niitä (”en minä ainakaan”), somessa kaikki tapahtuu nykyään… jne jne.

Ja onhan se ymmärrettävää, jollain himppusen vinksahtaneella tavalla.

Sillä miten ihmeessä se voi olla mahdollista, että joskus vuonna 1969 syntynyt teknologia voisi toimia ja tuottaa vielä tänäkin päivänä 2020-luvulla?!

Mutta niin se on, ja tulee aina vaan selvemmäksi päivä päivältä.

Tässä uusin esimerkki.

Pikkuruinen amerikkalainen yritys nimeltä The Morning Brew, jonka ainut tuote on ilmainen uutiskirje… ostettiin äskettäin pois kuleksimasta hintaan 75 miljoonaa amerikan dollaria.

Siis ihan tavallinen uutiskirje. Ja 75 miljoonaa. Käykö järkeen? 🙂

Ei teknologiaa, ei nerokkaita innovaatioita… vain TODELLA arvokas uutiskirje.

Toki taustalla on myös nokkelaa strategiaa, fiksuja kirjoittajia ja toimiva kompensaatiomalli, hyvää markkina-ajoitusta ja hiukkanen hyvää onneakin.

Mutta SILTI… 75 miltsiä. Hittolainen. 

Kuinka monella meistä on niin arvokas uutiskirje, että sille löytyy tämän tason lunastaja?

Miten voit varmistaa, että uutiskirjeesi oikeasti tuottaa arvoa seuraajillesi, haluat sitten myydä firmasi, tuotteitasi, tai vaikka ”vain” arvokkaita ideoitasi?

Kysy vain itseltäsi se kaikkein tärkein kysymys:

”Minkälaista arvoa voin rakentaa listaani ja millä keinoilla teen sen?” 

  • Keskitytkö jakamaan todella käytännöllista, arvokasta tietoa lukijakunnallesi? (esim. vinkkejä hammaslääkärien laskutusasteen parantamiseksi)
  • Onko sinulla jokin ainutlaatuinen perspektiivi tai asema, jota ei kellään muulla ole – eikä voi olla? (esim. olet ainut Segway-poolon liigatasoinen harrastaja pohjoismaissa)
  • Piileekö osa listasi arvossa siinä miten tarkkaan yleisöön pystyt sen kohdentamaan ja siksi saamaan viestisi niin hyvin perille? (esim. olet perustanut Facebook-ryhmän kilpirauhasongelmista kärsiville, ja sitten tarjonnut uutiskirjeen, jossa lääkärinä annat käytännön neuvoja)
  • Onko osa vetovoimaa listasi vallattoman iso koko, koska olet esim. kerännyt listaa jonkin muun toiminnan ohessa (vaikkapa ohjelmistotuotteen kyljessä)? 

Mm. näistä syistä tämän hetken maailman suurimmat pörssiyritykset eivät ole enää varsinaisia teollisuusyrityksiä, vaan heillä on pääsy valtaviin asiakasrekisterihin, ja niiden avulla pystyvät luomaan aina uutta liiketoimintaa.

Tai sitten myymään itse asiakasdataa edellleen, mikä on tietysti aina hieman kiistanalaista.

Mutta se tärkeä pointti tässä kaikessa on, että vaikka sinä et yrittäjänä pystyisikään taistelemaan Applen, Amazonin tai Googlen kanssa, pystyt rakentamaan ERITTÄIN arvokkaan listan.

Ammattisijoittajat sanovat aina: ”koska on paras aika aloittaa sijoittaminen? synnyttyäsi. mutta toiseksi paras aika on NYT”. 

Aivan sama pätee sähköpostilistoihin ja muihin asiakasrekistereihin.

Paras aika aloittaa listan keruu on NYT, ja sen arvon kasvattaminen on 100% SINUN omissa käsissäsi.

Jos et tiedä miten lisätä arvoa listaasi, tai alkaa keräämään sitä, minulla on sinulle useampikin vaihtoehto edetä:

1. Jos sinulla on jo hyvänkokoinen sähköpostilista kerättynä mutta et tunnu saavan siitä vastaavaa hyötyä itsellesi, varaa puheluaika niin avaamme asiaa kahden kesken.

2. Tai jos koet olevasi vielä hieman alkutaipaleella sähköpostin hyödyntämisessä liiketoiminnassa, nappaa CopyProffan listoilta Myyvän sähköpostin salaisuudet -verkkokurssi. Se on huokea tapa päästä jo hyvään alkuun sähköpostimarkkinoinnissa ja ymmärtää mikä saa parhaat viestit myymään kerta toisensa jälkeen. 

3. TAI sitten odota hieman kunnes avaan upouuden palvelun, jossa kerron maailman rahakkaimmasta markkinoinnin muodosta kaiken, kuukausi toisensa jälkeen, jotta pääset hyödyntämään sitä kampanjoissa joka kuukausi, joka viikko… vaikka joka päivä kuten jotkut tekevät. Pysy kuulolla… 

Jaa tämä kirjoitus

LIITY UUTISKIRJEENMME TILAAJAKSI

* emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille

Powered by WishList Member - Membership Software

Scroll to Top