Kumpaa oikeasti haluat: digimarkkinointia vai online-myyntiä?

Tämä on oikeasti tämän päivän markkinoijien kohtalonkysymys, enkä liioittele sitten tippaakaan…

Olen nimittäin nähnyt omin silmin vierestä katsoen kun muutoin viisasta liiketoimintaa tekevät ihmiset pystyvät ”kusaisemaan” bisneksensä suoraan kaivosta alas väärin tehdyllä tai väärin hankitulla markkinoinnilla.

Ei ole ollenkaan tavatonta nähdä tiettyjen mainostoimistojen kampanjoita, jotka maksavat 5- tai 6-numeroisia summia eikä takaisin tulleista euroista saati voitosta ole tietoakaan.

Se sitten taputellaan hissuksiin historiaan yhtenä epäonnistumisena, joita ”vaan väistämättä tulee kun paljon tehdään”. Niin kauan kun siihen on varaa eikä tule, hmm, poikkeusoloja kuten aina joskus tulee.

Väitän, että taustalla on radikaali ajattelun vinouma: tehdään ”digimarkkinointia” – usein some edellä, joka ei tietysti välttämättä ole väärin – ja sitten jäädään toivomaan, että tuloksia tulee. Tehdään ensin ja katsellaan tuloksia sitten.

Vähän niin kuin se kuuluisa, liki arkkityyppinen suomalainen kestävyysurheilija, joka joka kerran juuri ennen kauden tärkeimpiä arvokisoja tokaisi:

”Parhaani tulin tänne tekemään, ja katsotaan sitten mihin se riittää…”

No siinä kävi selväksi, ettei ainakaan voittoa lähdetty hakemaan! 😀

Aivan 100% sama pätee myös ns. digimarkkinoinnissa. Jos lähdet vain tekemään ja sitten katsomaan mihin se riittää… voit olla aika varma, että lopulta petyt.

Ratkaisu on ytimessään suorastaan lapsellisen helppo:

Lähde digimarkkinoinnin sijaan tekemään online-myyntiä, haluttava tulos mielessä ensin, ja siitä tarvittavat markkinointitoimet johtaen!

Ja niin helpolta kuin tämä kuulostaakin, ero tekemisessä ja tuloksissa on päätähuimaava.

Online-bisneksen todellisuudessa tämä pieni ajattelutavan muutos voi tehdä valtavan eron tuloksissa. Ja yleensä tekeekin!

Konkreettisesti ottaen se tarkoittaa, että kaikkea tekemistä lähestytään tavoitteellisesti, ja myyntitapahtumat lopullisena päätepisteenä markkeerattuna.

Se voi toimia esimerkiksi näin:

  • Ensin myynnin tavoitteet per kampanja, lanseeraus tai vaikka tuotelinja
  • Sitten luodaan myyntiputki, jota pitkin ihmiset johdatellaan kiinnostuksen, heräämisen ja ostohalun kautta lopulta maaliin
  • Seuraavaksi kanavavalinnat mitkä ko. tapauksessa toimivat; sosiaalimedia, email, videoplatformit vai vaikka televisio (joskus sekin toimii hämmentävän hyvin)
  • Valitaan otetaanko ihmismassojen myyntiputken läpi liikutteluun mainonta, soveltuvat kumppanit vaiko suoraan omat markkinointilistat

…ja näin se jatkuu, kunnes tulos on saavutettu ja tähtäimessä on jo seuraavat targetit.

Oletko valmis tekemään online-myyntiä pelkän digimarkkinoinnin sijaan? Otetaan yhdessä härkää sarvista kiinni ja tehdään toimiva suunnitelma. Minä voin osoittaa lampulla mitä polkua on hyvä mennä, sitten vain astellaan kohti uusia voittoja. 

Jaa tämä kirjoitus

LIITY UUTISKIRJEENMME TILAAJAKSI

* emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille

Powered by WishList Member - Membership Software

Scroll to Top