Suora-copywritingin guru Juho Tunkelo on edistänyt satojen verkkoyritysten markkinointia ja myyntiä

LEHDISTÖTIEDOTE

Juho Tunkelo 50 vuotta 25.1.2021

Suora-copywritingin guru Juho Tunkelo on edistänyt satojen verkkoyritysten markkinointia ja myyntiä – jo kauan ennen koronapoikkeustilaa

Juho Tunkeloa voidaan kutsua syystäkin Suomen ensimmäiseksi ja edelleen lähes ainoaksi ammattimaiseksi suora-copyn tekijäksi verkkoliiketoiminnan puolella. Hän toi maahamme suoramarkkinoinnin keinoja soveltavan myyvän kirjoittamisen eli suora-copywiritingin aivan 2000-luvun alkuvuosina.

Juho Tunkelolla on oma yritys Helsinki Copywriting Academy Oy, jossa tehdään myyvää kirjoittamista kädet savessa sekä koulutetaan yritysten markkinointitiimejä ja yrittäjiä, jotka toimivat markkinoinnin parissa tai haluavat kehittää verkkomyyntiään.

Tunkelo itse on kirjoittanut myyvää tekstiä uransa aikana reippaasti yli sadalle
yritykselle sekä kotimaassa että englanninkielisessä maailmassa, kuten Australiassa, USA:ssa, Iso-Britanniassa ja Intiassa. Myyviä tekstejä häneltä kysytään pääsääntöisesti verkkoliiketoimintaan: niin verkkosivustoille, myyntikirjeisiin, somemarkkinoinnin kuin verkkokauppojenkin tarpeisiin.

Melkein kaikki verkossa toimivat tuottavat jonkinlaisia sisältöjä, mutta Juho Tunkelon opeilla tehdään aina sellaista tekstiä, jolla saadaan aikaan kauppaa. Siitä myös nimitys myyvä kirjoittaminen, jossa keskiössä on ostokäyttäytymisen
psykologisten tekijöiden tuntemus. Yritysten ja pienyrittäjien tarpeisiin hän itse sekä oppilaansa tuottavat sellaista tekstiä, että jokainen viesti kohtaa asiakkaan ja tämän asiakkaan tarpeet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Suomen oloihin Tunkelo on tehnyt yhteistyökumppaninsa kanssa Copyvallankumous-kurssin, jossa käydään itseopiskeluna läpi suorakirjoittamisen keinoja melkoisen kattavasti. Monet suomalaiset yksinyrittäjät ja myös isommat yritykset ovat ammentaneet näitä oppeja vuosien varrella ja kehittäneet markkinointiaan rohkeampaan sekä myyvempään suuntaan jo silloin, kun korona ei vielä ajanut kaikkia toimimaan verkkoympäristössä.

Juho Tunkelon asiakaskunta on ollut vuosien varrella monenkirjavaa lemmikkeläintarvikkeita myyvistä ketjuista tekoälyä markkinoinnissaan soveltavaan rakennustarvikejättiin.

Hänen asiakaskuntansa on viimeiset vuodet muodostunut hyvinvointialan kärkiyrityksistä, ja tällä hetkellä yksi tärkeimmistä on hyvinvointialan markkinajohtaja.

Koronan lyötyä monet yrittäjät polvilleen viime vuoden maaliskuussa Tunkelo sai paljon yhteydenottoja niin tutuilta kuin tuntemattomilta yrittäjiltä, joille tuli akuutti tarve siirtää toimintaa verkkoympäristöön. Hän neuvoi tuolloin – jalat
tukevasti maassa oman yli 15 vuoden yrittäjätoiminnan kokemuksella – toimimaan suunnitelmallisesti, rohkeasti ja omat myyntikanavat maksimoiden.

Ja vaikka monille toimijoille liiketoiminnan siirtäminen verkkoon oli vuonna 2020 pakollinen tehtävä, Tunkelo näkeekin, että juuri siellä liiketoiminnan kehittäminen tapahtuu tulevaisuudessa. Suora-copywritingin yksinkertaiset keinot, kuten myyntipsykologinen vaikuttaminen ja selkeä tuloshakuisuus, pysyvät ikivihreinä oli nousukausi tai haastavammat ajat.

Siksi Tunkelo on pitkän linjan markkinointiguruna vahvan toiveikas, että markkinointi jatkuu menestyksekkäänä tänäkin vuonna ja pitkälle tulevaisuuteen. Monet hänen asiakkaansa tekivätkin viime vuonna alkuvuoden vaikeuksien jälkeen jopa ennätystuloksia.

Kipinä suora-copywritingiin Tunkelolla itsellään syttyi jo 20 vuotta sitten, kun internet-markkinointi oli maailmallakin ihan uutta ja Suomessa vielä olematonta. Natiivin lailla englantia puhuva ja kirjoittava Tunkelo löysi tuolloin amerikkalaisilta esikuvilta oman yrityksensä markkinointiin merkittäviä erottumiskeinoja. Näitä keinoja hän jalostaa edelleen asiakkaidensa käyttöön.

Yhteydenotot:

Satu Tunkelo
FM, Content manager
Copywriting Academy Helsinki Oy
C/O Spaces
Mannerheiminaukio 1
00100 Helsinki
satu@copywriting-academy.com
+358 45 840 8770

Jaa tämä kirjoitus

LIITY UUTISKIRJEENMME TILAAJAKSI

* emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille

Powered by WishList Member - Membership Software

Scroll to Top