Mitä yhteistä on nahkasaappailla ja myyvällä tekstillä?

Mitä yhteistä on nahkasaappailla (suutarin käsissä) ja myyvällä tekstillä (copywriterin käsissä)?

Suutari nappasi käsistäni nahkasaappaat, joiden pohja korkoineen oli puoliksi irronnut. Hän pyöritteli niitä hetken käsissään, kunnes repäisi nopealla liikkeellä koko pohjan irti.

Häivähtävän hetken katselin hänen touhujaan kauhuissani – sinne menivät hyvät saappaani, kunnes tajusin hänen tietävän tasan tarkkaan mitä oli tekemässä.

“Tämän vuosimallin Palmrotheista on ennenkin liimaukset kuivuneet”.

Ainoa keino pelastaa rakkaat saappani oli uusia liimaus. Tuon rohkean eleen nähtyäni ja asiantuntevan kommentin kuultuani hänestä tuli luottosuutarini.

Toisella kertaa vein samat rakkaat Palmrothini samalle suutarille. Silloin hän totesi:

Rouva hyvä nyt on aika mennä kenkäkauppaan ja ostaa uudet saappaat.

Korjauttaminen ei enää kannattanut.

Meillä jokaisella on luottokampaajamme, -hammaslääkärimme, -gynekologimme, joillakin luottoräätäli tai -ompelija tai kaupungin paras barista, jonka luokse on turvallista ja miellyttävää palata uudestaan ja uudestaan, koska aina voi olla varma kuinka hyvää palvelua saa, kuinka ammattitaitoisesti asia hoituu ja lisäksi saa bonuksena palan suurta sydäntä ja innostusta mukaansa.

Itse lisäisin tähän luotettujen ammattilaisten listaan myös copywriterin. Hänkin tekee ainutlaatuisella ammattitaidollaan jotain sellaista, mitä kukaan muu tässä maassa ja tällä planeetalla ei sinulle tee. Hän saa verkkokauppa-, myynti- ja mainostekstisi kukoistamaan ja myymään puolestasi.

Tarkemmin ajateltuna copywriter tekee jotain hyvin samankaltaista kuin suutari. Toisinaan hän ottaa käsittelyynsä tekstejä, jotka kaipaavat fundamentaalista korjausta.

Hänkin repäisee tekstistä toimimattoman osan pois ja lisää toimivan osan  tilalle. Ja mikä hauskinta, hänkin tekee sen useimmiten yhtä nopeasti ja kivuttomasti kuin suutari. Et ehdi kuin haukkomaan henkeäsi vieressä, kun myyvä tekstinosa on valmis!

Myös copywriterin yksi salainen ase on näkymätön liima, jolla hän liittää tekstisi ja asiakkaasi huomion toisiinsa. Tätä copywriterin liimaa voisi kutsua vaikkapa psykologisiksi silloiksi ja triggereiksi, joilla herätellään asiakkaan ostohalut.

Toisinaan myös copywriterin on todettava asiakkaalleen, että vanha teksti on tehnyt tehtävänsä ja nyt on aika kirjoittaa kokonaan uusi, myyvä copy.

Että on aika investoida (tämän ajan lainalaisuuksissa) myyvään tekstiin, jonka hän tekee kaikin tavoin pieteetillä ja näkymättömiä ostopsykologioita mukaan liittäen, ja saa sen palvelemaan sinua vuosiksi eteenpäin.

Ja aivan kuten hyvä suutari kiillottaa korjaamansa kengät huippukuntoon, myös copywriter lisää ns. taikapölyä tekstiisi ja saa tekstisi toimimaan “säässä kuin säässä”.

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla tsekkauttamaan tekstisi toimivuus Juho Tunkelon Copy-klinikalle 8.11. House of Inspirationiin Helsingin Punavuoreen. Silloin pidetään myyvän kirjoittamisen seminaari, jossa kuulet lisäksi paljon painavaa asiaa myyvän tekstin salaisuuksista.

Ilmoittaudu tästä!

Picture of Satu Tunkelo

Satu Tunkelo

Satu Tunkelo (FM) on Copywriting Academyn sisältövastaava, kielenhuoltaja sekä advertoriaalien asiantuntija. Hän tuntee suomenkielen nyanssit kuin omat taskunsa, venäjän talousalueet sekä myyvien sisältöjen salat...

Jaa tämä kirjoitus

LIITY UUTISKIRJEENMME TILAAJAKSI

* emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille

Powered by WishList Member - Membership Software

Scroll to Top